Over mij

Mijn foto
Wij zijn een echtpaar van rond de 70. We hebben gewerkt in voortgezet onderwijs en i.c.t. Gewoonlijk trekken we er in langere vakanties met de caravan op uit in Europa. Af en toe doen we iets heel anders, soms een verre reis. We zijn liefst zo vrij als een vogel, maar als het nodig of raadzaam is, reserveren we.

zondag 5 juli 2015

Okavango Delta, Gunn's Camp

Logeren in de Okavango Delta is luxe. Het overheidsbeleid beperkt het aantal kampen in de delta, voor de concessies wordt veel betaald, ze zijn alleen met vliegtuigjes bereikbaar en daar hangt dus onvermijdelijk een prijskaartje aan. Maar het is dan ook alleszins de moeite waard en wij konden voluit genieten van de eenvoudige, maar onmiskenbare luxe van ons verblijf middenin in de Afrikaanse natuur.  En ik ben gaan houden van dit soort safarikampen!!



Gunn's Camp (Gunn is de naam van de oorspronkelijke oprichter van dit kamp, dat inmiddels aan dezelfde eigenaar behoort als PomPom Camp en enkele andere) is een klein safari kamp met maar 6 tenten. Kolfje naar onze hand! Het ligt op Ntswi Island, niet ver van Chiefs Island en de Moremi Game Reserve.

Wij hadden tent nummer 1, helemaal aan het begin van het kamp. De afstand tussen de tenten biedt voldoende privacy. Een eigen terrasje om te genieten van het uitzicht en de vogels in de bomen en eventueel andere passerende dieren. 


Entree met een zitje en schrijftafeltje. Ruime en praktische indeling met alles wat we nodig hadden.


En natuurlijk een heerlijke buitendouche. Van het bad hebben we geen gebruik gemaakt, maar alleen al het feit dat dit er zo staat, is toch romantisch?!



Knobbelzwijnen lopen onder de vlonders van de tenten door en slapen daar soms. Er komen ook olifanten in het kamp en onvermijdelijk ook bavianen, hoewel wij daarvan geen last gehad hebben. Boomeekhoorns speelden in de bomen bij onze tent en keken om een hoekje van de takken als we stonden te douchen. En als je dan thuiskomt van een boottocht en je ontdekt een uiltje op een tak boven je terrasje, is dat toch super! 


Dat uiltje bleef daar rustig, een beetje slaperig zitten. Maar toen er op de boom naast de vlonder een mooie, maar niets vermoedende hagedis verscheen, was het met de slaperigheid gedaan. De mogelijk spectaculaire foto's ten spijt, was ik blij dat het hagedisje tijdig uit beeld verdween. Daarna hield de uil het ook snel voor gezien op ons terras.
Het is een Pearl-spotted Owlet - Geparelde dwerguil.




Rond de tenten zijn zandpaden en daar kon ik vrij rondlopen om wat van de plaatselijke flora en fauna te genieten. Een houten loopbrug voert naar het restaurant en de bar. Daar zijn ook de dienstruimten en de verblijven van het personeel.





De Monarchvlinder tref je hier veelvuldig aan en ook wel andere vlinders, maar op onze vrije momenten midden op de dag waren ze allemaal zo actief, dat er nauwelijks redelijke foto's van te maken waren.
Ik heb verschillende zangvogels gezien, maar de meesten zochten hun heil al snel in of onder het struikgewas, als ik eraan kwam.
Gelukkig lieten deze Crested Barbets / Kuifbaardvogels zich weinig gelegen liggen aan mijn aanwezigheid, zodat ik ook vlakbij op het pad kon gaan zitten voor een paar foto's. De barbet ging rustig verder met het vangen van mieren, terwijl hij me met een schuin oogje in de gaten hield. 





Voorafgaand aan de 4-uur excursie was de afternoon tea met een buffet met wat hartige en zoete versnaperingen. In de bar konden we ons desgewenst zelf bedienen en was er ook gelegenheid om accu's op te laden.
Bij het ontbijt en het diner zitten gewoonlijk ook een kampmanager als gastheer of gastvrouw en een van de gidsen met de gasten aan tafel. Ik heb wel eens van mensen commentaren gelezen dat zij dat vreemd of onplezierig vinden, maar wij hebben dat alleen maar positief ervaren. De sfeer is gemoedelijk en open en het biedt vooral ook de gelegenheid om een gesprek aan te gaan over Botswana of over het leven in de Okavango Delta of over hun eigen werk en leven.





Arrow-marked Babbler / Pijlpuntbabbelaar. Een vogel die zijn voedsel gewoonlijk tussen de struiken en op de grond zoekt, maar zich ook een gewillige gast bij het buffet toont, als de laatste restjes nog niet helemaal zijn opgeruimd.


 
 
Onze laatste bootsafari in de delta en ook nog even aan land>> http://renrbotswana.blogspot.fr/2015/07/dinsdag-5-mei-okavango-delta-op-water.html


Geen opmerkingen:

Een reactie posten