Over mij

Mijn foto
Wij zijn een echtpaar van rond de 70. We hebben gewerkt in voortgezet onderwijs en i.c.t. Gewoonlijk trekken we er in langere vakanties met de caravan op uit in Europa. Af en toe doen we iets heel anders, soms een verre reis. We zijn liefst zo vrij als een vogel, maar als het nodig of raadzaam is, reserveren we.

donderdag 2 juli 2015

Korte avondsafari: terrein verkennen in Savuti

Van half 8 tot 3 uur zijn we vandaag onderweg geweest naar ons nieuwe kamp in de Savuti Marsh. We -  d.w.z. wij hadden alleen maar om ons heen hoeven kijken, dus vooral Gabriël - waren wel toe aan een rustpauze. De jongens ontvingen ons breedlachend en hadden weer een mooi kamp ingericht. Het was een heel ruime kampeerplaats in de schaduw van grote bomen aan de rand van open velden. In onze open-air lounge stond de koffie en thee al klaar, de ketel voor de douche stond op het vuur en ons tentje verwelkomde ons met opgemaakte bedden en onze super-sanitair unit. Het stond onder een Kalahari Apple-leaf tree, waarvan olifanten graag het blad mogen eten. Dus wie weet wat ik vannacht boven mijn hoofd zou tegenkomen als ik even naar het toilet moest??!! Don't worry, be happy.....Deze boom dankt zijn naam niet alleen aan  de appelgeur van het blad, maar ook het knisperen van het verdorde blad op de grond, dat op het geluid lijkt van een appel waar je je tanden in zet. 






Terwijl ik de gelegenheid nog even te baat nam om wat aantekeningen van de rit te verwerken, waren de mannen al weer bezig met de voorbereiding van het eten.


Rond een uur of vijf nam Gabriël ons mee voor een korte gamedrive om de omgeving alvast wat te verkennen. 


Een vrouwtje en mannetje Double-banded Sandgrouse / Dubbelband zandhoen.




Savuti Marsh


Follow the leader. Southern Ground Hornbills




Southern White-crowned Shrike - Witkruinklauwier. Vanwege het bruine rugkleed denk ik een juvenile.



Rechts van ons stuitten we op een flinke kudde buffels. Imposante dieren.






Bij een poel ontdekte ik een Steltkluut. Deze heb ik wel eens in de Nederlandse plassen en ook in Frankrijk gezien, maar dit was de eerste in Afrika. Een snelle foto van deze sierlijke steltloper.


Snel waren ook de impala bokken die iets met elkaar aan het uitvechten waren.




Ook hier bevond zich weer een grote kudde buffels: stieren, vrouwtjes en jonge dieren. Die namen er hun gemak van.



In de graslanden onder de ridge attendeerde Gabriël ons op een leeuwin in de verte. Een stuk verderop stond een groepje zebra's, rustig en op hun hoede, maar zich nog niet bewust van het nabij sluipende gevaar.



Een groepje impala's had haar wel in de gaten en stond eerst super alert af te wachten.....


....totdat de leeuwin de nog steeds argeloze zebra's dichter naderde.


 Toen renden de impala's in een boog op de zebra's af om de zebra's te waarschuwen en hen in de goede richting van de leeuwin af, weg te drijven. Die maakten zich toen snel uit de voeten. Dit soort samenwerking schijnt vaker voor te komen. De leeuwin moest een ander hapje gaan zoeken.


Ga morgenochtend met ons mee op safari, veel gezien o.a. veel roofvogels: http://renrbotswana.blogspot.fr/2015/07/vrijdagochtend-roofvogels-in-savuti.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten