Over mij

Mijn foto
Wij zijn een echtpaar van rond de 70. We hebben gewerkt in voortgezet onderwijs en i.c.t. Gewoonlijk trekken we er in langere vakanties met de caravan op uit in Europa. Af en toe doen we iets heel anders, soms een verre reis. We zijn liefst zo vrij als een vogel, maar als het nodig of raadzaam is, reserveren we.

zondag 5 juli 2015

Naar Botswana, Okavango Delta



Naar Botswana. Er is geen rechtstreekse verbinding tussen Schiphol en Botswana. We hebben ervoor gekozen om zaterdagochtend 2 mei met de KLM naar Johannesburg te vertrekken, aankomsttijd rond 21.15 uur. Het Airport Grand Hotel op zo'n 15 minuten van de luchthaven was voor ons geboekt. Dat bleek inmiddels een Holiday Inn te zijn. Prima voor een rustige overnachting, goed ontbijt. We werden zondagochtend keurig weer met het shuttlebusje op de luchthaven afgeleverd, waar we om 11.45 uur naar Maun zouden vertrekken.

De vorige keer dat we op Tambo Airport waren, stond alles in het teken van het op handen zijnde wereldkampioenschap voetbal. Nu ging het iets rustiger toe; wij vinden het nog steeds een mooie luchthaven. De vele mooie winkels zouden we voor de terugweg bewaren.....

Maun is een regionale luchthaven - even lopen van het vliegtuig naar de ontvangsthal - langs een paar gezondheidsambtenaren die i.v.m. ebola checkten waar we vandaan kwamen - dan de douane. De bagage stond al klaar en toen werden we keurig opgewacht door vertegenwoordigers van de reisorganisatie die ons verder begeleidden naar de wachtruimte voor onze vervolgvlucht naar de delta. Het duurde even voor onze piloot ter plekke was, hij bleek een volle dag van heen-en-weer-vliegen te hebben. Met drie medepassagiers kropen we in de Cessna.



We hadden allebei nog nooit eerder in zo'n klein vliegtuigje gevlogen, dus een beetje spannend en vooral leuk, leuk, leuk!







We moesten eerst een van de dames afzetten bij een dichterbij gelegen kamp. Bij de daling naar de airstrip konden we beneden ons de olifanten, zebra's, giraffen en antilopen zien, die hoger in de lucht niet te onderscheiden waren.


Verder vlogen we - nu vrij laag - en zo kregen we al een aardige indruk van dit prachtige en uitgestrekte natuurgebied. Brede en smalle waterlopen, grotere wateroppervlakten, talloze eilandjes en drogere delen; het zag er veelbelovend uit!



De airstrip van Gunn's Camp.



We werden opgewacht en meegenomen door Titus, die zich voorstelde als onze gids en bij de entree werden we warm welkom geheten in Gunn's Camp. Het was 15.15 uur.


Ga met ons mee op onze eerste bootsafari in de Okavango Delta >>http://renrbotswana.blogspot.fr/2015/07/zondag-3-mei-avondboottocht-okavango.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten