Over mij

Mijn foto
Wij zijn een echtpaar van rond de 70. We hebben gewerkt in voortgezet onderwijs en i.c.t. Gewoonlijk trekken we er in langere vakanties met de caravan op uit in Europa. Af en toe doen we iets heel anders, soms een verre reis. We zijn liefst zo vrij als een vogel, maar als het nodig of raadzaam is, reserveren we.

zondag 28 juni 2015

Olifantenfeestje in de Chobe rivier


Blijkbaar is het water van de rivier te fris om zomaar in te duiken, ook voor deze stoere jonge olifantenbulls. Ze treuzelden lang en speelden wat, voordat de eerste zich na wat pootje baden het water in waagde. Toen volgde de tweede en anderen snel. We hebben lange tijd kunnen genieten van hun ravotten en watergespetter voordat ze met de hele club de rivier overstaken naar het sappige gras van het eiland.


Even aftasten..... krachten meten....

En garde......

......en kedeng....!




En als er één olifant over de dam is...



Ondertussen aan de overkant: nijlpaarden in good company.


Het is imposant om zo'n beest uit het water te zien komen, het lijkt best zwaar om de kant op te komen. Ik had het idee dat het water in het midden van de rivier minder diep was. Hier begonnen vier andere bulls weer te spelen en dat was zò leuk om te zien!





Ook bij de volgende olifanten leek het een hele klus om vanuit het water de oever te beklimmen.




Dit hadden we in de Okavangodelta ook gezien: het rondzwiepen van het gras om vooral de modder eruit te slaan. De olifanten trekken het gras er met wortel en al uit en de modder van de kluit vinden ze niet lekker. Onze schipper was inmiddels achter de olifanten om gevaren, eén van de watergeulen het eiland in. Zo konden we hen van deze kant weer zien komen aanlopen. Deze jonge olifantenbulls kregen er geen genoeg van: ze doken het water weer in, bovenop elkaar als de ruimte wat krap werd en begonnen weer van voren af aan een partijtje te dollen.







Het was zo mooi om dit van zo nabij te kunnen bekijken en we hebben zoveel foto's gemaakt, dat dit wel een apart blog verdient. We zijn tenslotte in olifantenland en dat bleek eens te meer, toen we naar de hoofdstroom terugkeerden en een grote gemengde kudde op de oever zagen. Prachtig!



Vaar verder met ons mee over de Chobe rivier: http://renrbotswana.blogspot.nl/2015/06/chobe-river-3.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten